Lees de laatste Covid-19 maatregelen

EVERYTHING BEGINS AT THE OTHER SIDE OF FEAR

Covid-19 maatregelen

Helaas moeten wij ook rekening houden met de huidige situatie, dus..

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er een hele hoop dingen waar je over na moet denken om te reizen tijdens civid.

En wij willen je daar zo goed mogelijk van op de hoogte stellen. Zoals heel veel andere bedrijven zijn wij ook afhankelijk van hoe bepaalde landen hun covid-19 maatregelen inzetten.

Sommige grenzen zijn dicht en sommige landen hebben zelfs een in reis verbod voor mensen uit Nederland.

Maar voor de landen die open zijn, zoeken wij zo goed mogelijk voor je uit wat wel en wat die kan.

Door de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) staat de reiswereld nu al meer dan een jaar helemaal op z’n kop. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over reizen die we hebben moeten annuleren of over de mogelijkheid om weer nieuwe reizen te boeken. Jouw veiligheid is belangrijk voor ons en wij adviseren onze klanten dan ook om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen over het Coronavirus. Bij The Other Side volgen we het laatste nieuws en de reisadviezen via het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Belangrijke informatiebronnen

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Wijsopreis.nl
Noodnummer en Whatsappnummer Ministerie van Buitenlandse Zaken
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Rijksoverheid: Covid: Reizen & Vakantie. informatie voor toeristen en reizigers
Europeesche verzekeringen
Wereldgezondheidsorganisatie
ANVR
SGR
IATA
CovidControls

 

Een reis boeken

Waar kan ik wel en niet naartoe reizen?
Wij volgen het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wil je naar een land reizen met een oranje reisadvies, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het verzamelen van de informatie omtrent de reisvoorwaarden. Raadpleeg de website van de lokale overheid van het land waar je van plan bent naartoe te reizen om de laatste inreisbeperkingen te volgen en hou het laatste nieuws van IATA in de gaten. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de regels voor het terugreizen naar Nederland vanuit een risicogebied via Wijsopreis.nl. Momenteel geldt voor veel landen een verplichte 10-daagse thuisquarantaine na aankomst in Nederland.

Op dit moment volgen wij het Nederlandse reisadvies en voeren we alleen pakketreizen uit naar landen met een geel of groen reisadvies.

Wat betekenen de verschillende kleurcodes bij de reisadviezen?
Elk reisadvies heeft een classificatie die aangeeft hoe veilig een land of gebied is. Dit gebeurt met een kleurcode in de afbeelding van het landkaartje. De kleuren geven een idee of in het land of het gebied een veiligheidsdreiging is. En zo ja, hoe zwaar het reisadvies is

Let op: als een land een geel reisadvies heeft, betekent dit nog niet dat je zonder reisrestricties (zoals quarantaineplicht of PCR-test) naar dit land kunt afreizen. Check altijd de inreisregels van jouw bestemming (via wijsopreis.nl) om te zien of je hieraan wilt en kunt voldoen.

 

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet. Soms moet u op bepaalde zaken extra letten.

 

Geel: let op, veiligheidsrisico’s

Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor en let extra op. Wat betekent Code Geel nou eigenlijk? We leggen het hier uit!

 

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor.

 

Rood: niet reizen

Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

 

Bron

Ik wil een reis boeken. Kan dit?
Jazeker! We begrijpen dat er nog veel onzekerheid is, maar dat je ook staat te popelen om een mooie reis te boeken. Wil je alvast je reis voor dit najaar of 2022 boeken, maar vind je de onzekerheid lastig? Neem dan contact met ons op. In samenwerking met een groot deel van onze partners hebben we versoepelde boekingsvoorwaarden opgesteld, boeken zonder risico, oftewel Boek met Zekerheid! Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Veel luchtvaartmaatschappijen vereisen een negatieve PCR test van hun passagiers. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor om dat te regelen. We hebben alles dat je moet weten over PCR-testen hier voor je onder elkaar gezet.

Wil je minder risico’s en beter beschermd zijn? Dan raden we je aan een pakketreis te boeken via een reisspecialist.

 

Voorwaarden en annuleringen

Wat als de regels veranderen nadat ik geboekt heb? Iedere reiziger is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de vereiste paspoort-, visum- en gezondheidsbepalingen (dit geldt ook voor transitverkeer). Als reiziger ben je verplicht de juiste regels en actuele informatie te verschaffen voor zover mogelijk beschikbaar is. Als de toegangsregels veranderen en je de reis niet kunt voltooien vanwege dergelijke wijzigingen zoals gepland, heb je niet in alle gevallen recht op restitutie. Contact ons en wij zullen met jou kijken naar de mogelijkheden.

 

Heb je een reis via onze Boek met Zekerheid voorwaarden geboekt

Dan zijn we in veel gevallen super flexibel. Je reisspecialist kan je dan een persoonlijk advies geven.

 

Ik heb een pakketreis bij The Other Side geboekt. Waar heb ik recht op en wat zijn de voorwaarden?

Als een groen/geel reisadvies binnen 14 dagen voor vertrek alsnog wijzigt naar een oranje/rood reisadvies, ben je gedekt door de ‘ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen’ en krijg je de geannuleerde reisonderdelen vergoed. Contact ons over de exacte voorwaarden van jouw reis.

 

Ik heb alleen een vliegticket geboekt. Wat nu?

Als je alleen een vliegticket hebt geboekt, zijn wij genoodzaakt de geldende regels van de betreffende luchtvaartmaatschappij te hanteren. Natuurlijk helpen we je bij elke wijziging of annulering. Mogelijke kosten van de luchtvaartmaatschappij moeten wij doorberekenen. Voor vragen over een online geboekte reis kun je bij onze online customer service terecht.

 

Ik heb een vlucht naar een bestemming met een inreisbeperking. Wat nu?

We raden je aan te wachten tot ongeveer 2 – 4 weken voor je vertrek met het maken van een beslissing over je geboekte reis, omdat reisbeperkingen op een later moment weer kunnen veranderen. Ook kan het zijn dat een luchtvaartmaatschappij korter voor vertrek zelf haar vluchten annuleert, waardoor je meer kans hebt op een volledige restitutie. Op de website van je luchtvaartmaatschappij kan je zien of jouw geboekte vlucht nog wordt uitgevoerd. Mocht je vlucht geannuleerd zijn neem dan contact met ons op.

 

Ik heb nog een reis gepland staan. Kan dat nog doorgaan?

Op dit moment versoepelen sommige landen hun aanpak, maar dit gaat heel geleidelijk. We moeten afwachten wanneer welke grenzen precies weer open zullen gaan en of onze reizen dan nog op dezelfde manier kunnen worden uitgevoerd. Je kunt jezelf op de hoogte houden van de huidige situatie op jouw bestemming via het Ministerie van Buitenlandse Zaken en IATA.

 

Ik heb nog een reis gepland staan en ik wil deze zelf annuleren vanwege Corona. Krijg ik mijn geld terug?

Als je reis nog gepland staat, er nog geen reisonderdelen zijn geannuleerd en er nog geen duidelijkheid is of er tijdens jouw reisperiode een inreisverbod geldt, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Heb je een reis geboekt met onze speciale Boek met Zekerheid voorwaarden, dan kun je tot 35 dagen voor vertrek de reis kosteloos annuleren. Heb je alleen vluchten geboekt, dan houden wij ons aan de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt zelf bij de luchtvaartmaatschappij (via hun website) controleren of zij speciale omboekingsregelingen hanteren vanwege Corona. Het is aan te raden om te wachten met annuleren tot korter voor vertrek, omdat er op dat moment meer duidelijkheid is over jouw reisbestemming en eventuele omboekingsvoorwaarden. Contact ons om te weten wat dit voor jouw reis specifiek betekent. Ik moet een restbetaling doen voor mijn reis, maar ik ben onzeker of deze door kan gaan vanwege Corona. Moet ik alsnog betalen? Volgens de reisvoorwaarden van de ANVR dien je te voldoen aan de betalingstermijn van de reisorganisatie, ook in deze onzekere tijden. In overleg kan KILROY daar vanwege Corona flexibel mee omgaan. Contact ons zodat we kunnen kijken wat hierin voor jou mogelijk is. Corona-vouchers en refunds Ik heb een Corona-voucher gekregen voor mijn geannuleerde reis. Wanneer kan ik hiervoor mijn geld terugvragen? Je kunt vanaf 6 maanden na afgifte van je Corona-voucher je geld terugvragen. Wij zijn jou verplicht binnen 12 maanden – 1 dag de waarde van je voucher terug te betalen. Het kan dus even duren voordat we je verzoek omzetten in een teruggave. Je kunt de voucher tot 12 maanden na afgifte ook gebruiken om een nieuwe reis van te boeken. De reis mag later aanvangen en mag een compleet andere reis zijn dan waarvoor je de voucher hebt gekregen. Als er onverhoopt iets met KILROY gebeurt door de Corona-crisis behoudt de Corona-voucher zijn waarde en kan je het geld via de SGR terug claimen. Zie ook FAQ Corona-voucher SGR en ANVR Ik heb een terugbetaling aangevraagd voor mijn reis die is geannuleerd. Wanneer kan ik mijn geld terugverwachten? De procedure van de terugbetaling verschilt per boeking. Betreft het hier een terugbetaling van een Corona-voucher, zie dan hierboven. Nog niet aangevangen pakketreizen (bijv. ticket en hotel) De restitutie wordt direct in werking gezet en binnen 2-5 weken gerestitueerd Afgebroken pakketreizen Hier wordt de waarde van de resterende reisproducten bepaald en deze zal binnen 2-6 weken worden gerestitueerd Losse reisdiensten (bijv. een los ticket) Hier zijn we afhankelijk van de restitutie van onze partners en de luchtvaartmaatschappijen. Zodra wij het geld hebben ontvangen zullen we dit direct terugstorten. In sommige gevallen is er flinke vertraging in de verwerking van de annulering. Dit is absoluut niet wenselijk, maar we zijn helaas genoodzaakt je te verzoeken – gezien de uitzonderlijkheid van de situatie – om hier begrip en geduld voor te hebben. We blijven ons de komende tijd tot het uiterste inspannen om elke annulering naar behoren af te handelen. Zie ook: refund statussen airlines.

Krijg 10% korting op je eerste bestelling

Je krijgt een kortingscode per e-mail toegestuurd die eenmalig te gebruiken is. Je e-mail wordt gebruikt voor marketing doeleinden.

Cookies

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Je droom is verstuurd

Je product is toegevoegd aan je backpack

Je droom is toegevoegd aan je backpack