Roadtrippen met een complete stranger

Costa Rica – San José – La Fortuna – Monteverde – San Antonio

Hoe ik op de 2e dag van mijn reis een auto huurde met een onbekende.

Daar was ze dan, eindelijk in Costa Rica. Waarvan ze zeggen dat het een van de meest mooie landen met de meest uiteenlopende flora en fauna is. Daar heb ik de eerste 2 dagen niet veel van gezien, omdat ik in de grote stad begon met mijn reis: San José.

Nog zonder planning zat ik lekker bij te komen aan het zwembad. Genieten van het feit dat het in Nederland nog sneeuwde en ik nu spierwit in mijn bikini zat. Af en toe zei ik ‘Hola’ tegen de hostel eigenaar, en kwam er af en toe een nieuwe backpacker inchecken. Ik denk dat dit een van de meest ‘lege’ hostels is geweest waar ik ooit ben verbleven. Stiekem flitst er dan door mijn gedachte: “Jep, nu is dat moment dat ik alleen ben”. Gelukkig wordt altijd het tegendeel bewezen.

Backpacken voelt altijd weer als een achtbaan. Wanneer je in de rij staat om te gaan en je jezelf 300 keer afvraagt waarom je dit jezelf eigenlijk aan doet. Maar zodra je bent geweest, ren je terug om weer in diezelfde rij te gaan staan. Zo werkt het ook met backpacken. Bij aankomst in het land vraag je je af, waarom doe ik dit ook al weer? En wat nou als ik alleen ben? Vervolgens check je in in je hostel, en heb je alweer vrienden gemaakt voor het leven. Zo simpel is het.

Zo ontmoette ik Maarten. Maarten uit Utrecht. Het gebeurd niet vaak dat ik Nederlanders tegen kom op reis, en over het algemeen praat ik altijd Engels door alle vele reizigers van over de hele wereld.

Maarten had net zoals ik geen planning, dus gingen we samen even de grote stad in. Macdonalds eten. Ja, want af en toe is eten wat je kent wel gewoon even heel fijn. Na een aantal uur samen hadden we het over onze vervolg plannen in Costa Rica. Deze leken erg veel op elkaar en daarom besloten we om een een auto samen te huren voor een week en andere plekken te bekijken. Weg uit die grote stad!

Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag konden we een auto ophalen op het vliegveld en zou onze roadtrip beginnen! De auto was top, een Opel Corsa, niet te groot, niet te klein. We begonnen aan de trip naar La Fortuna. Een plek die 130km van San José vandaan ligt. Maar eerst: een Macdonaldsje voor onderweg. (Ja, cultuurbarbaren) Maar het was fijn dat ik mijn liefde voor Maccie kon delen met mijn mede Hollander.

Maar daar zit je dan, met een gozer die je nog geen 24 uur geleden hebt ontmoet in een hostel in San José, niet wetende of hij een normale driver is en waar je het over gaat hebben. Het grappige is dat de vorige gedachte niet een keer door mijn hoofd is gespookt, omdat ik altijd met het volste vertrouwen in mensen op reis ga. En man wat was het leuk.

Onderweg naar La Fortuna hebben we de mooiste uitzichten gehad, en zijn we heel vaak gestopt om een verse koude kokosnoot te drinken. En wat dat nog mooier maakt is dat je een enorm diepe band opbouwt met iemand die je eigenlijk niet kent. Op dat moment heb je gewoon echt iemand die hoe dan ook voor je klaar zou staan, wat er ook gebeurd.

Omdat Costa Rica het land van de Sloths (Luiaard) is, hadden we een afspraak gemaakt dat als we er een zouden zien tijdens het rijden, we sowieso zouden stoppen om te kijken! Zo gezegd, zo gedaan. Maarten reed, ik genoot van de omgeving en de reis en navigeerde waar nodig (Heel makkelijk over bergweggetjes). Met mijn hand uit het raam, surfend op de warme wind buiten.

SLOTH! SLOTH! Riep ik, en we waren allebei super enthousiast dat we op de eerste roadtrip dag al een sloth spotten! We zetten de auto langs de kant en liepen een stuk terug naar waar ik dacht dat ik de sloth zag zitten.

Helaas kwam daar het besef dat mijn ogen niet zo goed zijn als dat ik dacht, en keken we samen vol bewondering naar een tak. Ach ja, we hebben er om gelachen en gingen weer verder!

We reden La Fortuna in, en man de omgeving die je daar ziet is zo bi-zar mooi. Wanneer je dichter bij dit plaatsje komt, rij je af op een vulkaan, en de stad La Fortuna ligt aan de voet van diezelfde vulkaan. De Arenal vulkaan.

We hadden voor 3 nachten geboekt in Selina hostel. Waar we werden verwelkomd met een campfire & marshmallow night en alle nieuwe mensen die die dag hadden ingecheckt. De geschiedenis van hoe La Fortuna is ontstaan werd verteld, en het was gewoon allemaal heel chill.

Deze stad is vooral bekend voor de vulkaan die er staat, de natural hotsprings die er te vinden zijn en de toffe activiteiten die je in de buurt kan doen.

Een van de dingen die je zeker niet over moet slaan is Rio Celeste. Dit is een park waar je een hike doet en over een aantal hangbruggen loopt en ook weer de natuur ziet op z’n mooist. Aan het einde van de hike wordt je beloond met de meest blauwe waterval die je ooit hebt gezien, en dat maakt de 1,5 uur er naar toe het helemaal waard! Dan kun je nu weer 1,5 uur terug. 

Na deze toffe plaats en alle mooie dingen die we hebben gezien gingen we door naar Monteverde. Een plek 120km verder. Google Maps gaf aan dat we hier 3 uur over zouden doen. Maar omdat je om de bergen en lake Arenal heen rijdt doe je hier wel wat langer over. Maar met de uitzichten die je ziet, is dat helemaal niet erg. We hadden in het hostel nog andere backpackers ontmoet die we meenamen op onze roadtrip. Zo geschiedde het dat ik met Maarten (Utrecht), Hasham (India) en Collin (Zwitserland) in de auto zaten naar de volgende bestemming. Het grappige was dat Collin alleen Frans sprak, en wij allemaal niet. Dus met handen en voeten konden we toch communiceren.

Aangekomen in Monteverde was het wel even wennen kwa weer. Van 30° naar 15° hoog in de bergen is wel even een verschilletje. Maar ook op deze plek was het weer fantastisch mooi. Hier zit je echt midden in de jungle, en kom je ook vaak genoeg boorden tegen met een jaguar afgebeeld. (want die leven daar dus). Dat je ze tegenkomt is zeer waarschijnlijk, maar toch interessant om te weten dat je in hun leefgebied zit. Op deze plek kun je extreme ziplinen en zijn er ook mildere varianten voor de mindere daredevils. Omdat Monteverde vol zit met bijzondere dieren kun je een nachttour doen die begint wanneer het donker wordt. Dan zie je de meeste dieren. Dit is ook weer een hiken van ongeveer 2,5 uur, in het donker met een zeer ervaren gids die nog het kleinste spinnetje op 3km afstand weet te spotten in een boom. Dus zeker een aanrader!

Mij werd het op een begeven moment te koud hier, dus besloot ik om verder te gaan. Maarten wilde blijven, dus heb ik de auto, Hasham en Collin mee genomen naar San Antonio, een kunstplaats aan de Pacific side van Costa Rica. Eindelijk strand chillen aan het strand! Want na 7 dagen in Costa Rica te zijn, had ik nog geen zand of zee gezien en was mijn huid nog steeds zo wit als op de 1e dag van aankomst. Helaas konden we hier niet lang blijven omdat de huurauto weer terug moest naar San José.

Dus na heerlijk chillen op het strand zijn Hasham en ik samen terug gegaan naar de plek waar ik met Maarten begon. Ook Collin was onderweg achter gebleven in San Antonio.

Tijd voor de volgende plek in Costa Rica!

more travelblues om te lezen

SLAPEN IN EEN DORM, DIT HEB JE NODIG

SLAPEN IN EEN DORM, DIT HEB JE NODIG

Slapen in een Dorm aka hostel is iets wat zeker aan te raden is wanneer je solo reist. Maar wat ...

DENK AAN DEZE DINGEN BIJ HET BOEKEN VAN EEN HOSTEL

ZO VIND JE EEN GOED HOSTEL

Denk aan deze dingen bij het boeken van een hostel! Een hostel boeken is geen rocketsience, dat zeker niet. Maar wanneer ...

NEEM DIT MEE VOOR IN HET VLIEGTUIG

NEEM DIT MEE VOOR IN HET VLIEGTUIG

Denk aan deze dingen wanneer je gaat vliegen!  We beginnen maar gelijk met het belangrijkste.. Je paspoort! Geloof het of ...

Krijg 10% korting op je eerste bestelling

Je krijgt een kortingscode per e-mail toegestuurd die eenmalig te gebruiken is. Je e-mail wordt gebruikt voor marketing doeleinden.

Cookies

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Je droom is verstuurd

Je product is toegevoegd aan je backpack

Je droom is toegevoegd aan je backpack